Gå tillbaka

Lestrup Racing inleder säsongen med pallplats i Mugello

Det blev en pallplats i säsongens första race för Lestrup Racing Team när man körde i 12-timmars i Mugello gångna helgen.

Det här är teamets andra pallplats i Creventic-serien som består av 12- och 24-timmarsrace runtom i världen. Lestrup Racing Team körde på Imola i fjol och var med i kampen om pallplats när man tvingades bryta. I år tog man rejäl revansch i Italien och förarna Emil Sällberg, Peter Fahlström, Mats Olsson och Stefan Nilsson stod för en felfri insats som ledde till en tredjeplats. Stefan Nilsson är en av teamets långloppsförare som kört flera av långloppen genom året och han summerar sin och teamets insats.
– Jag tycker vi måste säga att vi gjorde ett felfritt race med en bra strategi och utan incidenter och det räckte hela vägen till pallen, säger Stefan. Mugello är en väldigt trång bana där misstag får stora konsekvenser så det är svårkört, särskilt för oss som inte tävlar så ofta. Mitt fokus var som alltid att hitta en bra rytm och undvika incidenter. Det blir väldigt intensivt på en sådan här bana där man har trafik hela tiden men får man till det som vi gjorde är det väldigt kul. Teamet var som alltid bra, vi hade en bra strategi och en pallplats som känns väldigt välförtjänt.

Teamet satsade på en ambitiös strategi som innebar att man under loppet försökte spara in ett depåstopp. Det innebar att förarna var tvungna att spara bränsle för att det skulle lyckas och strategin gick i lås. Mot slutet låg man fyra men kunde under sista stinten köra till sig en tredjeplats.
– Jag är väldigt glad över hur hela teamet presterade, säger Fredrik. Våra långloppsförare kör inte så ofta men varje gång de sätter sig i bilen presterar de snabbt och säkert. I år siktade vi på en lite annorlunda strategi där de också var tvungna att tänka över bränsleförbrukningen för att försöka spara in ett stopp totalt under racet. Det vet jag själv inte är den lättaste uppgiften samtidigt som man ska hålla ett högt tempo, hantera trafiken och undvika misstag men de levererade. Pallplatsen är en stor belöning för hela teamets arbete inför och under den här helgen.

Resultat – Mugello 12-timmars:

https://www.24hseries.com/2019/12h-mugello-2019/results